• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Cum putem balansa nivelul umiditatii in casa.


           Aveti probleme legate de umiditate excesiva, mucegai, aer inchis, mirosuri, geamuri ce aburesc. Solutia unica pentru toate aceste probleme exista. Montând în casa Dvs. un sistem de ventilare cu recuperarea caldurii si veti uita pentru totdeauna de existenta al astfel de probleme . Veți avea întotdeauna în casă aer proaspăt bogat in oxigen, temperatură confortabilă, umiditate balansata sub 75%, va lipsi mucegaiul, mirosurile neplacute și mai mult decât atât – veți reduce considerabil costurile la încălzire de pina la 50%.
Centrul de Comerț și Deservire ECOTERMIKA vă prezintă două tipuri de recuperatoare de căldură:
centralizat;
descentralizat;
precum și accesorii pentru acestea. clean indoor air
Sistemul de ventilare intelegenta cu recuperare de căldură pentru ventilare descentralizată este un recuperator de căldură energo- eficient  de calitate si se considera un model foarte reușit pentru apartamente, case private și spații comerciale cu suprafetele cuprinse intre 30-120 m3. Recuperatorul de caldura descentralizat  este ideal pentru a fi montat atât într-o încăpere deja finisata, cât și în una în proces de construcție. Acest model contribuie la scăderea semnificativă a pierderii de căldură și la reducerea costurilor pentru încălzire cit si balansarea nivelului de umiditate in locuinta pentru a exlude aparitia mucegaiului, aburirea gemurilor, aer inchis si greu de respirat cit si a mirosurilor.

ECO FRESH 01Pentru eliminarea și aspirarea aerului sunt folosite 2 ventilatoare EC  cu rotor extern și roată motrice centrifugală cu  pale curbate înainte. Datorită tehnologiilor EC sistemele de ventilare cu recuperare se deosebește printr-un consum  redus de energie.

 Principiul de recuperare este bazat pe folosirea aerului cald utilizat pentru a încălzi fluxul de aer proaspăt. Procesul  de transmitere a căldurii are loc în schimbătorul de căldură (recuperator), unde aerul cald evacuat transmite cea mai  mare parte din căldura sa fluxului de aer proaspăt intrat, fapt care reduce considerabil pierderile de energie termică în  perioada rece a anului. În perioada verii are loc un proces invers: aerul evacuat răcește aerul proaspăt intrat, fapt care  contribuie la utilizarea mai eficientă a aparatelor de aer condiționat în cazul ventilării încăperilor. 

           

            Recuperator de căldură pentru ventilare centralizată Komfovent DOMEKT ROTO - are un randament înalt de 88% cu capacitatea de ventilare a suprafetelor cuprinse intre 50 - 1000 m3/h.Domekt R 500 V Temperatura de lucru - 25 + 60. Randament de 85%. Suprafata de ventilare - 630 m3. Eficienta energetica clasa A
Carcasa este produsă din panouri de oțel în trei straturi, cu înveliș din polimeri și strat de izolație termică și fonică din vată minerală cu grosimea de 30 mm.
Pentru refularea și aspirarea aerului sunt folosite motoare EC de eficacitate înaltă cu consum redus, cu rotor extern și roată motrice centrifugală cu pale curbate înapoi. Motoarele EC sunt caracterizate printr-un raport optim dintre puterea consumată și randament și corespund celor mai recente cerințe ce țin de ventilarea energetic eficientă și de înaltă eficacitate. Domekr R 200 V Temperatura de lucru 25 60 Randament 82 Suprafata m3 258 m3 Eficienta energetica A
           Schimbatorul de caldura al modelului Roto este de tip rotativ, ce permite functionarea recuperatorului chiar la temperaturi de -30*C fara a fi montat un preincalzitor, (generind costuri mai scazute in procesul de functionare in comparatie cu recuperatoarele de caldura cu schimbator de caldura din placi). Deasemenea in proces de functionare recuperatorul nu produce condens, deoarece excesul de umiditate este returnat inapoi in incapere impreuna cu aerul proaspat pentru o balansare eficienta al umiditatii din locuinta. Recuperatoarele de caldura tip Rotativ sunt eficiente pentru tarile cu clima rece de pina la -30*C (din care face parte si Republica Moldova).

          Gradul înalt de purificare a aerului refulat și aspirat este asigurat de două filtre încorporate de tip casetă, cu grad de curățare G4. În calitate de opțiune suplimentară este propus la schimb filtrul de alimentare cu clasa de purificare F7.
         De asemenea, la Centrul de Comerț și Deservire ECOTERMIKA puteți achiziționa accesorii pentru recuperatoarele de căldură.

         Mai multe informații despre serviciile noastre aflați de la experții ECOTERMIKA în domeniul sistemelor de ventilare intelegenta cu recuperarea caldurii, la numerele de telefon (022) 430 484; 079 30 60 80. De asemenea, vă așteptăm în vizită mun. Chisinau, str. Matei Basarab 2/1.