• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Ce obtinem daca montam un sistem de ventilare intelegent cu recuperarea caldurii!!!


           Montând în casa Dvs. un recuperator de căldură, este puțin probabil să găsiți aspecte negative ale acestuia. Veți avea întotdeauna în casă aer proaspăt bogat in oxigen, temperatură confortabilă, umiditate balansata sub 75%, va lipsi mucegaiul, mirosurile neplacute și mai mult decât atât – veți reduce considerabil costurile la încălzire de pina la 50%.
Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA vă prezintă două tipuri de recuperatoare de căldură:
centralizat;
descentralizat;
precum și accesorii pentru acestea. clean indoor air
Sistemul de ventilare intelegenta cu recuperare de căldură pentru ventilare descentralizată Eco Fresh este un recuperator de căldură energo- eficient produs din 100% piese europene de calitate si se considera un model foarte reușit pentru apartamente, case private și spații comerciale cu suprafetele cuprinse intre 30-120 m3. Recuperatorul de caldura descentralizat Eco fresh este ideal pentru a fi montat atât într-o încăpere deja finisata, cât și în una în proces de construcție. Acest model contribuie la scăderea semnificativă a pierderii de căldură și la reducerea costurilor pentru încălzire.

Carcasa este construită din PVC de calitate europeana. Deasemenea acest model de recuperator este unical prin dotarile sale precum:
- 2 ventilatoare EC - permite o ventilare mai eficienta a incaperii, consumul este doar de 9W/h (in general multi producatori folosesc doar un ventilator);
- sensor de umiditate - permite sa balansam umiditatea din incapere sub nivelul de 75%;
- sensor CO - se conecteaa automat in cazul relevarii unui nivel de CO ridicat ( de ex. cind in incapere sunt multe persoane sau ati inceput prepararea bucatelor)
- ionizator - ionizeaza aerul proaspat ce intra in incapere, pentru obtinerea unui aer cit mai sanatos pentru organismul uman;
- preincalzitor - permite incalzirea aerului proaspat pina la +23*C, pentru obtinerea unui confort cit mai ridicat chiar si la temperaturi externe de -20*C;
- diametrul mic de forare 100 mm,
- schimbator de caldura din ceramica cu un randament de recuperare a caldurii de pina la 91%,
- telecomanda 
 ACTIUNE : Recuperator de caldura Marley MENv 180 - 370 euro doar acum cu reducere 300 euro. (oferta disponibila in limita stocului disponibil)

ECO FRESH 01

 Toate aceste optiuni utile pentru o ventilare eficienta al locuintei pot fi deconectate la dorinta cu ajutorul  telecomandei.
 Pentru refularea și aspirarea aerului sunt folosite 2 ventilatoare EC cu rotor extern și roată motrice centrifugală cu  pale curbate înainte. Datorită tehnologiilor EC sistemele de ventilare cu recuperare se deosebește printr-un consum r  redus de energie.
 Principiul de recuperare este bazat pe folosirea aerului cald utilizat pentru a încălzi fluxul de aer proaspăt. Procesul  de transmitere a căldurii are loc în schimbătorul de căldură (recuperator), unde aerul cald evacuat transmite cea mai  mare parte din căldura sa fluxului de aer proaspăt intrat, fapt care reduce considerabil pierderile de energie termică în  perioada rece a anului. În perioada verii are loc un proces invers: aerul evacuat răcește aerul proaspăt intrat, fapt care  contribuie la utilizarea mai eficientă a aparatelor de aer condiționat în cazul ventilării încăperilor. 

           Recuperator de căldură pentru ventilare centralizată Komfovent DOMEKT ROTO - are un randament înalt de 88% cu capacitatea de ventilare a suprafetelor cuprinse intre 50 - 1000 m3/h.Domekt R 500 V Temperatura de lucru 25 60 Randament 85 Suprafata m3 630 m3 Eficienta energetica A
Carcasa este produsă din panouri de oțel în trei straturi, cu înveliș din polimeri și strat de izolație termică și fonică din vată minerală cu grosimea de 30 mm.
Pentru refularea și aspirarea aerului sunt folosite motoare EC de eficacitate înaltă cu consum redus, cu rotor extern și roată motrice centrifugală cu pale curbate înapoi. Motoarele EC sunt caracterizate printr-un raport optim dintre puterea consumată și randament și corespund celor mai recente cerințe ce țin de ventilarea energetic eficientă și de înaltă eficacitate. Domekr R 200 V Temperatura de lucru 25 60 Randament 82 Suprafata m3 258 m3 Eficienta energetica A
           Schimbatorul de caldura al modelului Roto este de tip rotativ, ce permite functionarea recuperatorului chiar la temperaturi de -30*C fara a fi montat un preincalzitor, (generind costuri mai scazute in procesul de functionare in comparatie cu recuperatoarele de caldura cu schimbator de caldura din placi). Deasemenea in proces de functionare recuperatorul nu produce condens, deoarece excesul de umiditate este returnat inapoi in incapere impreuna cu aerul proaspat pentru o balansare eficienta al umiditatii din locuinta. Recuperatoarele de caldura tip Rotativ sunt eficiente pentru tarile cu clima rece de pina la -30*C (din care face parte si Republica Moldova).

          Gradul înalt de purificare a aerului refulat și aspirat este asigurat de două filtre încorporate de tip casetă, cu grad de curățare G4. În calitate de opțiune suplimentară este propus la schimb filtrul de alimentare cu clasa de purificare F7.
De asemenea, la Centrul de Comerț și Deservire TERMIKA puteți achiziționa accesorii pentru recuperatoarele de căldură.

         Mai multe informații despre serviciile noastre aflați de la experții ECOTERMIKA în domeniul sistemelor de ventilare intelegenta cu recuperarea caldurii, la numerele de telefon (022) 430 484; 079 30 60 80. De asemenea, vă așteptăm în vizită mun. Chisinau, str. Matei Basarab 2/1.