• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Cit de important este calitatea aerului respirat la serviciu pentru o productivitate ridicata.


            Calitatea aerului dintr-o incapere (oficiu, magazin, farmacie, scoala, gradinita, producere si altele) poate afecta grav sanatatea persoanelor care activeaza in aceste incaperi . Poate este greu de crezut, dar sursele de poluare dintr-o incapere sunt de pana la cinci ori mai puternice decat cele din exteriorul ei. Aerul conditionat, gazele de esapament ce patrund prin geamuri si usi - toate produc monoxid de carbon si dioxid de azot. Pe langa poluantii mentionati mai sus, alergenii aflati in solutiile de curatare utilizate zilnic pentru curatirea incaperilor, radonul din mobila, acarienii din praful sau mucegaiul viciaza si mai tare calitatea aerului din incapere. Curios este ca un urma unei ventilari ineficienta sau lipsa acesteia creste nivelul de umiditate si reduce confortului climateric. Aerul devine inchis, greu de respirat, apar mirosuri neplacute, mucegai, toate acestea afecteaza sanatatea, reduce nivelul de atentie, concentrare si productivitatea. Daca nivelul de umiditate nu este echilibrat atunci riscurile problemelor sus enumerate se multiplica.

productivitate scazuta

1. Lipsa oxigenului scade productivitatea angajatilor

          Cum corect ventilam o incapere? Cu totii stim ca daca deschisem ferestrele de 4-5 ori zilnic a cite 5-10 minute sau montam o simpla clapeta de ventilare pe timp de iarna vom pierde din caldura scumpa, plus riscam sa prindem o raceala puternica. Problema racelilor deseori o auzim de la mamele ce isi duc copiii la gradinite sau scoli, unde pentru o productivitate buna a copiilor incaperele trebuiesc aerisite de citeva ori pe zi, deoarece pentru un mediu sanatos o persoana are nevoie in mediu de 30m3/h de oxigen proaspat. Cum facem atunci?
           Expertii Centrului Ecotermika vin cu o solutie inovativa! Montarea instalatiei de ventilare intelegente cu recuperarea caldurei! Datorita Recuperatorului de caldura descentralizat obtinem o ventilare continua a incaperii cu un mare avantaj al acestia ce tine recuperarea a 85-95% din caldura din interiorul incaperii, reducind astfel cheltuielile pentru incalzire de 3 ori. In plus acest sistem de ventilare intelegent poate regula nivelul de umiditate din incapere datorita sensorului de umeditate incorporat, ce ne permite sa alegem calitatea aerului respirat, iar filtrele pozitionate in interiorul recuperatorului de caldura filtreaza aerul proaspat ce patrunde din exterior de toate particelele, alergeni, paraziti, gaze, praf si polen in final primim un aer filtrat si curat usor de respirat.

Recuperator de caldura

2. Recuperator de caldura industrial descentralizat cu capacitate de 150-500 m3/h

          Recuperatorul de caldura descentralizat poate fi montat usor la costuri minime, nu necesita specialisti de inalta calificare. Interesant este ca pentru asi asigura confortul pe timp de vara, adica pentru 1-2 luni calde, persoanele sunt disponibile sa suporte costuri majore, pentru procurarea si montarea unui conditioner, care nu costa putin si are un consum destul de mare de energie electrica. In schimb recuperatorul de caldura descentralizat va ofera confortul climateric inalt pe tot parcursul anului, atit vara cit si iarna, consumind doar 2-4 w/h de energie electrica, adica beneficiati de un confort inalt 24/24 h la costuri de nimic.

schimbul de aer cu un recuperator de caldura

3. Cum functioneaza sistemul de ventilare cu recuperare pe timp de vara-iarna

            Centrului Ecotermika vine cu recomandari utile pentru directorii de intreprinderi, produceri, gradinite, scoli, spatii comerciale – pentru a spori productivitatea personalului aveti grija de aerul respirat de angajatii vostri, deoarece calitatea aerului respirat in mod direct afecteaza sanatatea si productivitatea angajatilor vostri.

          Pentru o consultanta profisionala si gratuita Vizitati Centrul Termika la adresa: Matei Basarab 2/1, sau contactati-ne la tel: (+373) 22-430-484, mob. (+373) 79-30-60-80.