• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

 In prezent, cladirile din otel au inlocuit multe cladiri comune si sunt folosite chiar in multe setari sociale.

 Cladirile moderne din otel sunt utile intr-o mare varietate de moduri incat este dificil sa le putem numi  pe toate, dar aproape toata lumea va descoperi ca au nevoie de o astfel de structura metalica robusta in  jurul casei sau chiar la ferma, venind in toate dimensiunile si chiar in diferite forme.

 Constructiile prefabricate au devenit tot mai usor de instalat si cumparat. Asamblarea a fost simplificata  pana in punctul in care aproape oricine o poate face. De asemena, costul a devenit mai mult decat  rezonabil. Cu utilizari atat de variate, marimi si forme diverse, oamenii tind sa aleaga astfel de structuri,  datorita comoditatii intregului proces. Acest lucru duce adesea la dorinta de a avea mai mult decat una  din aceste cladiri metalice.

 Utilizarea in jurul casei poate include: spatii de stocare a masinii de tuns iarba, grajduri, magazii de  scule, ateliere si chiar service auto sau garaje. Cladirile metalice sunt foarte populare pentru toate aceste  utilizari, datorita usurintei de constructie si de plasament. Fiind atat de mari sau de mici, in functie de  nevoi, structurile metalice au capacitatea de se proteja de elemente meteo, cum ar fi soare si ploaie. 

 Pentru comunitatea agricola structurile metalice merg dincolo de constructia de garaje si magazii.  Echipamentele agricole sunt realizate pentru utilizarea in exterior, dar necesita depozitarea pentru a evita  deteriorarea si costul ridicat cu reparatiile si inlocuirea lor. Acest lucru, uneori, solicita cladiri din otel mai mari. Stocarea echipamentelor, incepand de la tractoare si camioane la fan si animale, cladirile din otel reprezinta un avantaj pentru orice gospodarie. Cerealele si alte bunuri, precum si multe instrumente si utilitati necesare pentru viata la ferma, toate pot fi facute mai organizat si mai convenabil.

Chiar si cladirile sociale, cum ar fi bisericile si intreprinderile, au inceput sa utilizeze aceste cladiri pentru diverse intalniri de afaceri si ca magazine. Birourile de afaceri, chiar si mall-urile, fac apel la costul redus al constructiilor din otel si la usurinta de aplicare a acestora. Cu toate utilitatile de baza, cum ar fi apa, gaz, electricitate, este foarte simplu sa se modifice o cladire de baza a acestui tip, pentru tot felul de nevoi. Spatiul si costurile sunt intotdeauna o problema, iar cel mai bun mod de a salva bani si de a maximiza spatiul este acela de a profita de cladiri, cum sunt acestea.

Creditul acordat pentru succesul acestor cladiri, se afla in imbunatatirea tehnologiei pentru proiectarea acestor structuri. De asemenea, materialele au avansat, de-a lungul anilor, ceea ce a facut ca realizarea unor astfel de cladiri metalice sa fie rezistente in timp si foarte durabile. Aspectul s-a imbunatatit, impreuna cu materialele si tehnologia, facandu-le chiar mai diversificate si atragatoare. Daca adaugi viteza in care cladirile sunt construite si puse in functiune, acesta devine greu de imaginat ca mai exista si alte tipuri de cladiri.

Avantajele cladirilor metalice in comparatie cu structurile din lemn-  lemnul este predispus la aparitia insectelor xilofage, cum ar fi termitele si, de asemenea, se deterioreaza de la apa si foc. Aceste riscuri sunt cunoscute in toata lumea si poate duce la deteriorarea nu doar a structurii, ci, de asemenea, si ale elementelor din cadrul ei. Costurile pot fi ridicate, iar timpul de constructie va fi considerabil mai mare. Sa nu mai vorbim de pierderea copacilor ce o implica  constructiile din lemn. Trebuie sa fii constient de faptul ca aceste cladiri au cateva probleme minore care trebuie sa fie recunoscute. Asa cum orice forma de otel va rugini si aceasta va fi intotdeauna un inamic. Exista mai multe moduri de a prelungi durata de viata a otelului prin protejarea structurii de apa. Oxidarea este inevitabila intr-o anumita masura, dar nu ar trebui sa impiedice hotararea in alegerea materialelor pentru astfel de structuri, deoarece acestea sunt mult mai rezistente decat multe alte tipuri de cladiri. Asigurarea cladirii fara o fundatie solida, poate fi, de asemenea, destul de dificil de amplasat in zonele predispuse la tornade.