• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show


Casele cu mansarda au aparut acum foarte multi ani, cand a fost mansardat Palatul Luvru. 

 Primul om care a realizat o mansarda a fost Jules Hardouin-Mansart inspirat fiind de proiectele unchiului sau Francois Mansard (de unde vine si numele de mansarda), care a fost artizanul ideii de a folosi cat mai mult din spatiul cladirii originale fara a ii modifica structura de rezistenta si fara a o extinde.

In secolul XVI mansardarea devenise o moda, deoarece servitorii nobililor francezi trebuiau cazati cat mai aproape de stapani si cum spatiul din pod era foarte putin folosit s-a trecut la amenajarea acestuia rezultand mansarda. Pe atunci mansarda se rezuma la un spatiu de locuit rudimentar, fiind definita de lipsa utilitatilor si a confortului.

Astazi, mansarda presupune o proiectare minutioasa, ce trebuie sa respecte normativele privind proiectarea mansardelor in vigoare (vezi NP – 064 / 2002 ) dar si pretentiile beneficiarilor care nu sunt putine. Indiferent daca este vorba despre o casa mica sau una de dimensiuni mai generoase, realizarea planulului pentru constructia locuintei trebuie sa indeplineasca toate standardele legale.

Proiectantul mansardei trebuie sa respecte cu strictete cerintele de calitate (rezistenta si stabilitate, siguranta la foc, izolarea hidrofuga, protectia impotriva zgomotului) dar si sa recomande folosirea celor mai bune materiale de constructii.